Telefon : 0 232 365 72 22
  • Pazartesi-Cuma: 9:00 - 20:00
  • Cumartesi: 10:00-16:00
  • Pazar: Kapalı

Hizmetler

Kalp Hastalarında Beslenme

Kalp Hastalarında Beslenme

Günümüzde kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık karşılaşılan ölüm nedenleri arasındadır. Kalp hastalığına neden olan faktörler değiştirilebilen ve değiştirilemeyen faktörler olarak ikiye ayrılır. Değiştirilemeyen ölçütler: Yaş, cinsiyet, ailede kalp hastalığı öyküsü gibi bizim önüne geçemediğimiz etmenlerdir. Değiştirilebilen ölçütler: Sağlığımızı sürekli kılmak ve hastalıklardan korunmak için doğru alışkanlıklar edinerek önüne geçebileceğimiz risk faktörleridir. · Sigara kullanımı · Yüksek kan basıncı (Hipertansiyon/ kan basıncı 140/90mmH ın üzerinde olması) · Hiperkolesterolemi (total kolesterol 200 mg/dlın üzeri, LDL 130 mg/dlın üzeri) · Düşük HDL-kolesterol değeri (40 mg/dl) · Şeker hastalığı · Aşırı alkol tüketimi · Fiziksel aktivite yetersizliği · Şişmanlık · Stresli bir yaşam Değiştirilebilen faktörlerden de anlaşılacağı gibi Kalp rahatsızlıkları sağlıklı beslenme ve doğru alışkanlıklarla önlenebilen, oluştuktan sonra ise tıbbi beslenme tedavisi ve yaşam tarzının düzenlenmesiyle iyileştirilebilen hastalıktır. Eğer böyle bir hastalık durumu riski taşıyorsak doktor ve beslenme uzmanı işbirliği ile önlem almak kendimiz için yapabileceğimiz en doğru tercihtir.

Paylaş:
Tagged:
üst