Telefon : 0 232 365 72 22
  • Pazartesi-Cuma: 9:00 - 20:00
  • Cumartesi: 10:00-16:00
  • Pazar: Kapalı

Hizmetler

TANSİYON HASTALARINDA BESLENME

TANSİYON HASTALARINDA BESLENME

Kan basıncının normal değerlerden yüksek olması hipertansiyon olarak tanımlanır. Kan Basıncının Derecelendirilmesi Hipertansiyon felç, böbrek hastalıkları ve koroner kalp hastalıkları için önemli risk faktörüdür. Hipertansiyonlu bireylerin kalp krizi geçirme olasılığı tansiyonu normal olanların 2 katıdır. Diyastolik kan basıncında 1mmHg düşüş, kalp hastalığı riskini %2-3 azaltır. Beslenme tarzı ve egzersiz tansiyon hastalığının kontrol altına alınmasında en önemli etkenlerdir. Beslenme tarzının, hipertansiyonun oluşumuna ve tedavisine etkileri oldukça açıktır. Özellikle diyetle alınan sodyum, kalsiyum, potasyum, magnezyum, yağ ve alkol kan basıncı üzerinde etkili besin öğeleridir. Bu besin öğelerinin tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek hem yüksek tansiyon hastaları, hem risk altındaki kilolu kişiler için yararlı olacaktır; Egzersiz ile ilgili olarak haftanın çoğu günlerinde 30-45dk/gün düşük-orta yoğunluktaki egzersizin sağlık için yararlı ve yaşam tarzı değişikliği için önemli bir stratejidir.

Paylaş:
Tagged:
üst